Ideaal Thuis

06 40 72 34 04

info@ideaalthuis.nl

Ma t/m Vrij van 09:00 tot 17:00

Verwijzers

De cliënten én de medewerkers van Ideaal Thuis vertegenwoordigen de culturele rijkdom van Nederland. Wij bieden passende zorg in een voor de cliënt vertrouwde omgeving. Zo kunnen we altijd rekening houden met iemands culturele gewoonten, moedertaal en religie.

ANTWOORD OP UW ZORGVRAAG

 
Samen met u en de cliënt zoeken we het beste antwoord op de zorgvraag. Onze professionals nemen de mogelijkheden voor tijdelijke of langdurige zorg of voor meer of minder intensieve begeleiding met u door. Altijd proberen we de cliënt in een vertrouwde omgeving met deskundige zorgverleners te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Als de zorgvraag nog niet goed geformuleerd kan worden, bespreken we de situatie graag met u om samen tot het beste zorg- of begeleidingsplan te komen. U kunt uw cliënt naar Ideaal Thuis verwijzen door het aanmeldformulier in te vullen of door contact met ons op te nemen.

EENVOUDIG EN SNEL DOORVERWIJZEN

Wilt u uw patiënt doorverwijzen naar Ideaal Thuis? Dat kan snel en eenvoudig. Van basiszorg tot specialistisch verpleegkundige zorg, wij zorgen ervoor dat uw patiënt de zorg krijgt die nodig is. Maak een keuze uit een van de onderstaande manieren voor directe doorverwijzing.

Als u aangesloten bent bij ZorgDomein kunt u uw patiënten digitaal naar ons doorverwijzen via de verwijsapplicatie van ZorgDomein.

ZorgDomein

Vanaf 1 februari 2021 is het mogelijk om patiënten via ZorgDomein digitaal te verwijzen naar Ideaal Thuis. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet naar verdere verbetering van de samenwerking met huisartsen uit onze regio. ZorgDomein wordt door circa 90% van de huisartsen in Nederland gebruikt om patiënten snel en efficiënt digitaal door te verwijzen

 

Wat biedt ZorgDomein?
Vanaf 1 maart is het actuele zorgaanbod van Ideaal Thuis beschikbaar in de ZorgDomein verwijsapplicatie. U kunt uw patiënten digitaal naar dit zorgaanbod verwijzen. Om samen met uw patiënt een keuze te maken uit het verwijsaanbod is direct vanuit het Huisartsen Informatiesysteem (HIS) via ZorgDomein informatie beschikbaar over:

 

  • Het zorgtraject;
  • De actuele toegangstijd;
  • Eventuele verwijscriteria;
  • Informatie waarmee de patiënt zich op de juiste wijze kan voorbereiden op de afspraak.
  •  

Vanuit het HIS wordt de relevante informatie automatisch in de verwijsbrief in ZorgDomein geplaatst en digitaal verzonden. De verwijsbrief wordt uiteraard ook bewaard in uw HIS.

Nog geen ZorgDomein?
Bent u nog niet aangesloten bij ZorgDomein, maar wilt u er wel gebruik van gaan maken? Neem dan contact op met de Servicedesk van ZorgDomein servicedesk@zorgdomein.nl of (020) 471 52 82.