Ideaal Thuis

06 40 72 34 04

info@ideaalthuis.nl

Ma t/m Vrij van 09:00 tot 17:00

Verpleging & Verzorging

ons aanbod

Vertrouwde handen aan huis, Wijkverpleging

Wijkverpleging is er voor u als u hulp nodig heeft bij het verrichten van bepaalde handelingen. Zo kan het voorkomen dat u door een beperking, ziekte of dementie niet (meer) alles zelfstandig kunt. Vraagt u via Ideaal Thuis wijkverpleging aan, dan zorgen wij voor hulp bij wondverzorging, het toedienen van medicijnen, hulp bij het opstaan, uw persoonlijke verzorging en nog veel meer. Hierbij gaat het natuurlijk niet alleen om hulp bij chronische klachten, ook bij revalidatie na een ongeluk of een beroerte kan wijkverpleging een uitkomst bieden evenals bij palliatieve en terminale zorg, gehandicaptenzorg en bij de begeleiding van ouderen en dementerenden.

Langer zelfstandig

Hoe beter u in uw dagelijks leven aan huis geholpen wordt, hoe langer u zelfstandig kunt blijven wonen. Ideaal Thuis zorgt er dan ook voor dat de hulp die u krijgt zo goed mogelijk op uw wensen en behoeften wordt afgestemd, zodat dagelijkse klusjes, zoals het bereiden van uw maaltijd, het aantrekken van steunkousen, of hulp bij het opstaan gewoon thuis kunnen plaatsvinden. Onze zorgaanbieders zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar. Voor specialistische zorg kunt u in steeds meer regio’s ook bij ons terecht.

Hoe kunt u wijkverpleging aanvragen?

Om wijkverpleging aan te vragen hoeft u alleen maar contact op te nemen met Ideaal Thuis. Onze wijkverpleegkundige komt dan langs voor het stellen van een indicatie. Wij regelen vervolgens dat u zorg aan huis geleverd krijgt. De zorg die de wijkverpleegkundige levert kan zowel in natura of met een persoonsgebonden budget (PGB) worden bekostigd. Om een huisbezoek aan te vragen vult u het contactformulier op deze website in. U kunt ons uiteraard ook bellen voor het maken van een afspraak.

Wordt wijkverpleging vergoed?

Wijkverpleging voor tijdelijke klachten wordt vergoed door uw zorgverzekering (Zvw). Het is onderdeel van uw basisverzekering, zodat u hiervoor niet aanvullend verzekerd hoeft te zijn. Voor de vergoeding voor wijkverpleging is geen eigen bijdrage vereist en uw eigen risico wordt ook niet aangesproken. Voor langdurige wijkverpleging, of verleende zorg die valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Jeugdwet worden de meeste kosten ook vergoed. Wel moet u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betalen. Hoe hoog deze bijdrage is, wordt bepaald door het CAK.

Huishoudelijke hulp

Uw huis is uw vertrouwde omgeving. Soms kan het om tal van redenen, bijvoorbeeld door een beperking, een verstandelijk of zintuigelijk handicap, somatische, psychiatrische of psychogeriatrische klachten lastig zijn om alle huishoudelijke taken zelf te verrichten. Voor hulp en ondersteuning in het huishouden kunt u bij Ideaal Thuis rekenen op huishoudelijke hulp.

Meer over huishoudelijke hulp?